+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com magyar verzió

XXVI. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója

A Dunaszerdahelyi Csaplár Benedek Művelődési Házban került megrendezésre a XXVI. Tompa Mihály Országos Vers- és Prózamondó Verseny járási fordulója. Iskolánkat erős csapat képviselte, élükön Tóth Angelika IV. ZAA M osztályos tanulóval, aki már rutinos résztvevője a versenynek. A csapatot továbbá erősítette Csető Rozália a II. ZAA M osztályból, aki szintén rendszeresen szerepel szavalóversenyeken. A csapat további tagjai elsősökből tevődtek össze, akik nagy lelkesedéssel és szorgalommal készültek a megméretetésre, név szerint: Csizmadia Éva, Mátis Dávid és Rencés Patrik.

A zsűri szigorú szakmai szempontok alapján értékelte a résztvevők előadását. Az értékelés kritérumai között szerepelt a szövegválasztás, szövegértés, az előadó egyénisége. Gyakran számított fontos szempontnak a beszéd tisztasága, a hangerő, a fokozás, az átérzés és a hangulateremtés a művészi összhatás.

A 270 résztvevő közül Tóth Angelika és Csető Rozália bejutottak az országos elődöntőbe, melyet 2017. március 23-án rendeznek meg Galántán. A csapat többi tagja pedig elhatározta, hogy jövőre ismét megpróbálja. Ám úgy legyen!