+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia

Kicsit másképpen a tanévkezdésről

https://www.minedu.sk/24910-sk/stredne-skoly/

A 2020/2021-es tanévtől kezdve három biztonsági fázist fognak megkülönböztetni a szlovákiai iskolákban. Ez tartalmazza azokat az óvintézkedéseket, amelyek alapján megkezdődhet a tanév. A lényeg az iskolákban is az „arcmaszk-távolság-kézfertőtlenítésˮ hármas szabály betartása lesz.

A zöld fázisba a biztonságos iskolák tartoznak. Jelenleg és remélhetőleg a jövőben is ebben a fázisban marad az iskolánk. Ebben a fázisban a követekező óvintézkedéseket kell foganatosítani:

  • A középiskolásoknak két hétig kötelező lesz szájmaszkot viselni az osztályban, a folyosókon és a többi közösen használt helyiségben.
  • A diák törvényes felügyelőjének, szülőnek egy becsületbeli nyilatkozatot kell aláírniuk arról, hogy gyermekük nem fertőzött. Ezenkívül írásban kell válaszolni arra a kérdésre, hogy augusztus 17. után a gyermek járt-e külföldön, és részt vett-e tömegrendezvényen. Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válasz, a szülő köteles lesz folyamatosan figyelni gyermeke egészségi állapotát. Ez azért fontos, mert a gyerekek sok esetben egyáltalán nem mutatnak tüneteket, ettől függetlenül megfertőzhetik környezetüket. Ezért ha a hazatérése után 14 napon belül bárkinél is légúti megbetegedés tünetei jelentkeznek, telefon kell értesíteni a kezelőorvost. Az egészségügyi miniszter nem javasolja a családoknak, hogy augusztus utolsó két hetében külföldre utazzanak.

 

Forrás: https://www.minedu.sk/b-groehling-na-novy-skolsky-rok-sme-pripraveni/

Az oldal aktualizálva: 2020.augusztus 19.