+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia

Versenyek

IFJÚ EURÓPAI 2022

Társadalomtudományi versenyek

Tudásverseny a középiskolások részére Szlovákia szerte. A verseny küldetése a diákok általános ismereteinek javítása az Európai Únióról, annak történelméről, földrajzáról, személyiségeiről és műemlékeiről.

Iskolánkat képviselte: Kubišová Serena II. PS S; Ábrahám Fanni és Zsemlye Tünde a II. PS M osztályból.

Sikeresek voltunk asztaliteniszben

Sportversenyek és olimpiádák

Diákjaink Karika Vivien (2.ZAA M), Jandura Anett (2. ZAA M), Csizmadia Éva (3.ZAAM) és Brožeková Barbara (1.ZAB S) 2. helyezést értek el  asztalitenisz verseny járási fordulóján 2018. december 5-én Dunaszerdahelyen. Így tovább jutottak. Januárban ismét összemérhetik erejüket a kerületi fordulón! Hajrá csajok, szurkolunk Nektek!

Köszönet Hegedűs Andrea felkészítő tanárnőnek is!

Péntek 13-án elsősegély-nyújtási verseny iskolai fordulója

Szakversenyek

Nálunk nem babonásak a diákok és a tanárok sem. Április 13-án szerveztük meg az elsősegély-nyújtási verseny iskolai fordulóját. A 2. és 3. osztályos tanulók csapatai mérték össze tudásukat a verseny elméleti részében és különböző helyzetekben. Újjáélesztésben, háztartási-, sport- és iskolai balesetekben a másodikosok közül legjobbnak bizonyult Mária Szolgay, Viktória Horváthová, Jessica Markusová csapata. A harmadikosok kategóriájában a legtöbb pontot Viktória Kissová, Renáta Szabóová, Andrea Zakálová és Krisztína Mészárosová érték el.

A győztes csapat képviseli az iskolát majd a kerületi versenyen és a legügyesebbek pedig partneri iskolánkban Frýdek-Místekben.

Ismét elhoztuk a közönségdíjat

Szakversenyek

2018. március 21-én zajlott  6. alkalommal az egészségügyi középiskolások konferenciája Besztercebányán. A mi iskolánkat Klaudia Baroková III. ZAB S és Claudia Kukumbergová IV. ZAB S osztályos tanulók képviselték, akik egy ritka veleszületett gyermekbetegséggel a Hirschsprung kórral foglalkoztak előadásukban.

Az előadást és a saját tervezésű felvilágosító füzetecskét azon szülőknek állították össze, akiknek gyermekük ebben a betegségben szenvednek. Ezt a rendellenességet a vastagbél vagy a végbél falában levő idegvégződések hiánya okozza. A receptorok nem érzékelik a felgyülemlett széklet nyomását a bélfalon, s így nem indul el a székelési reflex. A hiányos beidegzésű bélszakaszon nincs a bélsarat kifelé juttató mozgás és ennek következtében az érintett szakasz mögött a széklet pang, a bél jelentősen kitágul, úgynevezett megacolon keletkezik. Gyakran a végbél környékén van a beteg bélszakasz. Azt a bélszakaszt, melynek beidegzése hibás, műtétileg el kell távolítani és a teljes gyógyulás 90 százalékos. Előadásukban külön kitértek a szülők feladataira, amit a helyreállító műtétig el kell, hogy sajátítsanak annak érdekében, hogy a beteg gyermekről megfelelőképpen tudjanak gondoskodni.

A diákok előadás módjukkal, szakmai felkészültségükkel és az általuk készített tartalmas, ízléses egészségnevelő füzetecskéjükkel megnyerték a szlovákiai egészségügyi iskolákat képviselő tanárok és diákok szimpátiáját.

20180325_061416

 

Emberi jogok olimpiája XX. évfolyam

Társadalomtudományi versenyek

Az Emberi Jogok Olimpiáján iskolánkat sikeresen képviselte Szolgay Mária 2. ZAB S osztályos tanuló Galgócon a kerületi fordulón.

A verseny három fordulóból áll: iskolai-, kerületi és országos szinten mérik össze a tudásukat a középiskolások tudásukat az általános és alapvető emberi-  és a gyermekek jogaiból.

IMG_20180310_0001

 

Karácsonyi Magasugró Verseny

Sportversenyek és olimpiádák

A városi sportcsarnokban került sor ismét megrendezésre 2017.december 20- án a középiskolák Karácsonyi Magasugró Versenyére. Iskolánkat Hobot Anna I. ZAB S osztályos tanuló képviselte, aki a 6. helyen végzett, míg Bombicz Rebeka szintén I. ZAB S osztályos tanuló az 5. helyen végzett. Igazán nagyon ügyesek voltak a lányok, hiszen a tornán résztvevők között a sportgimnázium diákjai is részt vettek, ami komoly kihívás volt. Gratulálunk a lányoknak és felkészítő tanárnőjüknek!