+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia

BALLAGÁS 2020

Kedves végzős diákok!

Talán még nem értitek mi volt az elmúlt évek erőfeszítéseinek értelme. Mi volt az értelme a sok tanulásnak, próbatételnek és kihívásnak. Nem baj, ha így érzitek. Többet kell ahhoz élni és tapasztalni, hogy igazán felismerjétek iskolátok – a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola szerepét az életetekben, az itt megkapott műveltség, a helyes magatartás elsajátításának jelentőségét, és a nehéz idők mondanivalóját. A kérésem csupán ennyi:

 

 

“És érezzék egy kézfogásról rólad,
hogy jót akarsz, és te is tiszta jó vagy,
s egy tekintetük elhitesse véled:
szép dolgokért élsz – és érdemes élned.„

 

 

A Ti utatok, melyre négy évvel ezelőtt léptetek lassan valóban véget ér. Minden ballagás ünnepnap az iskolánk életében, de a mai egy történelmi pillanat. Ilyen még nem volt, hogy egy diák szótlanul hagyta volna el az iskoláját, diáktársait, tanárait.  Eltörpülnek a külsőségek, helyettük eddig teljesen hétköznapinak vett dolgok kapnak igazi értéket. Milyen jó is lenne, ha most kéz a kézben énekelve bejárhatnátok az iskolát, ha minden tanárral kezet foghatnátok, ha diáktársaitoknak ott hagyhatnátok pár kedves gondolatot, és viszonzásul sok szerencsét  kívánnának az érettségi vizsgákhoz. Ha ezek a nehéz napok helyett az iskolában, gyakorlaton lehettetek volna. De jó lett volna inkább izgulni egy dolgozat, vagy felelet előtt, mintsemhogy két méter válasszon el minket személytelenül, kötelezően… de a sors felett nincs hatalmunk.

Tanévünk legnagyobb ünnepén – a ballagáson, nagy tisztelettel és szeretettel köszönteném most végzős tanulóinkat, osztályfőnököket, tanárokat, a gyermekeikre joggal büszke szülőket és minden kedves iskolabarátot…de az idén minden más…

De tudjátok, MI MINDIG MEGATALÁLJUK AZ UTAT HOZZÁTOK! Ha nem is a tervezzetek szerint, legalább így virtuálisan fogadjátok szeretettel tanáraitok jókívánságait, diáktársaitok figyelmességét és ne feledjétek:

A Te szakmádnál szebb talán nincs is !

–          biztosítsd a fényt az újszülöttnek,

–          reményt a betegnek,

–          méltóságos távozást a haldoklónak!

Sok szeretettel

 PaedDr. Miklós Beáta – igazgatónő,

a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola

 tanári kara és alkalmazotjai.