+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia

Információ a védőmaszk használatáról

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala 2020. szeptember 14-én tette közzé a védőmaszk viselés legújabb szabályait. Ennek a rendelkezésnek értelmében meghosszabbítja a kötelező maszkviselést az iskolákban 2020.október 1-ig.

A megelőző maszkviselés érvényes 2020.szeptember 14. 18:00 órától 2020.október 1-ig pedagógusoknak, szaktanároknak (mint például az iskolákon az asszisztenseknek vagy gyógypedagógusoknak) a diákoknak az alapiskola második fokozatán, a középiskolák diákjainak a tanítás alatt beltéren, kivételt képez az az idő, amikor táplálkoznak.

Kivételt képeznek a védőmaszk hordása alól azok a tanulók akiknek közepes  vagy súlyos mentális betegsége van, vagy halláskárosult. Azon diákoknak akiknek krónikus léguti megbetegedésük van, vagy lézgés elégtelenségben szenvednek, vagy bőrbetegségük miatt gondot okoz a védőmaszk viselése hosszú távon, azoknál individuálisan, a kezelő orvosával való konzultáció alapján kaphatnak kivételt.

Bővebb információt a védőmaszk hordásáról, annak fontosságáról és, hogy hogyan kell a diákokat az iskolába felkészíteni a védőmaszk hordására, az alábbi címen kaphatunk információkat szlovák nyelven: rúško nájdete na webe Úradu verejného zdravotníctva SR.

Forrás: https://www.minedu.sk/data/att/17265.pdf