+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia

Aktualitások

Ismét távoktatás lesz a középiskolákon

Erről Branislav Gröhling (SaS) iskolaügyi miniszter tájékoztatott vasárnap 2020. október 11-én 12:20 órakor, a Központi Válságstáb ülése alatt.

Ennek értelmében, a holnapi naptól, azaz 2020.október 12-től,  egészen meg nem határozott időpontig a középiskolás diákok áttérnek a távoktatásra. A diákjaink bővebb információkat az osztályfőnökeiktől kapják.

Értesítés

Az iskola vezetősége értesíti a tisztelt jelentkezőket az egészségügyi asszisztensek átiskolázására, hogy az elmarad, tekintettel a a járásban uralkodó járványügyi helyzetre.

Köszönjük a megértésésüket! Időben értesítünk mindenkit majd az új időpontról.

Információ a védőmaszk használatáról

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala 2020. szeptember 14-én tette közzé a védőmaszk viselés legújabb szabályait. Ennek a rendelkezésnek értelmében meghosszabbítja a kötelező maszkviselést az iskolákban 2020.október 1-ig.

A megelőző maszkviselés érvényes 2020.szeptember 14. 18:00 órától 2020.október 1-ig pedagógusoknak, szaktanároknak (mint például az iskolákon az asszisztenseknek vagy gyógypedagógusoknak) a diákoknak az alapiskola második fokozatán, a középiskolák diákjainak a tanítás alatt beltéren, kivételt képez az az idő, amikor táplálkoznak.

Kivételt képeznek a védőmaszk hordása alól azok a tanulók akiknek közepes  vagy súlyos mentális betegsége van, vagy halláskárosult. Azon diákoknak akiknek krónikus léguti megbetegedésük van, vagy lézgés elégtelenségben szenvednek, vagy bőrbetegségük miatt gondot okoz a védőmaszk viselése hosszú távon, azoknál individuálisan, a kezelő orvosával való konzultáció alapján kaphatnak kivételt.

Bővebb információt a védőmaszk hordásáról, annak fontosságáról és, hogy hogyan kell a diákokat az iskolába felkészíteni a védőmaszk hordására, az alábbi címen kaphatunk információkat szlovák nyelven: rúško nájdete na webe Úradu verejného zdravotníctva SR.

Forrás: https://www.minedu.sk/data/att/17265.pdf

 

Új időpont az átiskolázásra

Újabb időpont az egészségügyi asszisztensek átiskolázására!

Az iskola vezetősége értesíti az érdeklődőket, hogy ismét indít átképzést azok részére, akik 2013 előtt fejezték be az egészségügyi középiskolát,

2020. október  5- től – 9-ig.

Az átképzés 2020. október 5-én kezdődik teoretikus órával az iskola épületében 8 órától.

Az átképzés a 2017-es  egészségügyi minisztérium márciusi kiáltványa alapján történik és a bővített hatáskörök értelmében és nem pedig a praktikus nővérekké való átképzést jelenti.

 

Első lépések az EDUPAGE programban

Iskolánk az EduPage aplikációt és programot használja. Az alábbi útmutató segít az aplikációban és a programban való eligazodásban. Az aplikáció és  program, mint információs kanális működik diák, tanár és szülő között. Bővebb információkat az osztályfőnökök adnak az aplikációval és a programmal kapcsolatban.

Útmutató az Edupage használatához

Értesítés – a tanévkezdéssel kapcsolatban

Tekintettel a járványügyi helyzetre a COVID – 19 világjárvány miatt, a tanévnyitó a 2020/2021 – es iskolai évben az alábbi szabályok szerint fog lezajlani, amelyet a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola igazgatósága rendelt el:

 • az iskolába csak a diák léphet be, azzal a feltétellel, hogy nincs hőemelkedése, nem köhög vagy nincs egyéb jele légúti megbetegedésnek.
 • a diák leadja a a kitöltött kérdőívet és a becsületbeli nyilatkozatot az osztályfőnökének (az a diák aki még nem betöltötte a 18. életévét a dokumentumokat a törvényes képviselő írja alá; az a diák, aki már betöltötte a 18. életévét az saját maga írja alá a nyilatkozatokat).
 • az iskola épületében CSAK diákok tartózkodhatnak.
 • az iskola épületében kötelező a védőmaszk használata, amely befedi a szájat és az orrot.
 • kötelező betartani a legfőbb járványügyi szabályt: védőmaszk – távolság – kézfertőtlenítés.
 • a diákok az iskolába az alábbi beosztás szerint érkeznek:
 1. osztály –  9.00    órakor az iskola főbejáratánál, az alábbi szabály szerint: védőmaszk – távolság – kézfertőtlenítés. A diákot kísérheti  1 a törvényes képviselője közül.
 2. osztály –  10.00  órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.
 3. osztály – 10.30   órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.
 4. osztály – 11.00   órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.

A távutas kétéves érettségi utáni szakérettségire jelentkező diákok és a távutas segédápoló (sanitár) szakra bejelentkezett diákok 13 órakor gyülekeznek az iskola főbejáratánál betartva a  védőmaszk – távolság – kézfertőtlenítés szabályát.

Az iskola igazgatósága köszöni az együttműködést és a türelmet.

Kitöltendő és leadandó dokumentumok:

17126

17088

 

 

 

 

Kicsit másképpen a tanévkezdésről

https://www.minedu.sk/24910-sk/stredne-skoly/

A 2020/2021-es tanévtől kezdve három biztonsági fázist fognak megkülönböztetni a szlovákiai iskolákban. Ez tartalmazza azokat az óvintézkedéseket, amelyek alapján megkezdődhet a tanév. A lényeg az iskolákban is az „arcmaszk-távolság-kézfertőtlenítésˮ hármas szabály betartása lesz.

A zöld fázisba a biztonságos iskolák tartoznak. Jelenleg és remélhetőleg a jövőben is ebben a fázisban marad az iskolánk. Ebben a fázisban a követekező óvintézkedéseket kell foganatosítani:

 • A középiskolásoknak két hétig kötelező lesz szájmaszkot viselni az osztályban, a folyosókon és a többi közösen használt helyiségben.
 • A diák törvényes felügyelőjének, szülőnek egy becsületbeli nyilatkozatot kell aláírniuk arról, hogy gyermekük nem fertőzött. Ezenkívül írásban kell válaszolni arra a kérdésre, hogy augusztus 17. után a gyermek járt-e külföldön, és részt vett-e tömegrendezvényen. Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válasz, a szülő köteles lesz folyamatosan figyelni gyermeke egészségi állapotát. Ez azért fontos, mert a gyerekek sok esetben egyáltalán nem mutatnak tüneteket, ettől függetlenül megfertőzhetik környezetüket. Ezért ha a hazatérése után 14 napon belül bárkinél is légúti megbetegedés tünetei jelentkeznek, telefon kell értesíteni a kezelőorvost. Az egészségügyi miniszter nem javasolja a családoknak, hogy augusztus utolsó két hetében külföldre utazzanak.

 

Forrás: https://www.minedu.sk/b-groehling-na-novy-skolsky-rok-sme-pripraveni/

Az oldal aktualizálva: 2020.augusztus 19.

 

Iskolakezdés

Kedves diákok!

A két hónap nyári vakációnak lassan vége, remélem sok szép élménnyel volt tele. Lehetőségetek volt arra, hogy új erőt szerezzetek, és ezzel együtt lépjetek be azokba a feladatokba, amelyeket az új tanév hoz. Az iskola nemcsak oktatás, tantervek és tervek, a jó iskola egy élő szervezet, amelyben a jó személyi kapcsolatok működnek, az emberek jogainak kölcsönös tiszteletben tartása mellett a felelősség tudatosítása is fontos.
A tanév, amelynek kapujait lassan megnyitjuk, valóban változásokat hoz a Ti életetetekbe.  Az új tantárgyak mellett széles körű iskolai körök, szaktevékenységek, versenyek, projektek és új tanítási és tanulási módszerek széles skálája vár Titeket.

Tanévnyitó időpontja:

2020.szeptember 2. , 9: 00 óra.

 

Dresszkód: fehér blúz gallérral, iskolai nyakkendő (átadás a tanévnyitó napján), fekete szoknya vagy nadrág.

További információk:

 • szeptembertől üzemel az iskolai büfé
 • a nyári szünidő alatt a titkárság hétfőtől péntekig 8:00 és 12:00 óra között áll a nyilvánosság rendelkezésére.

Elérhetőségeink:

Telefonszám: 031/ 552 26 50

Az első évfolyam diákjainak tisztelt szüleit a tanévnyitó után az iskola aulájában várom sok szeretettel egy rövid információs megbeszélésre.

Sok sikert kívánok,  PaedDr. Miklós Beáta, iskolaigazgató.

Tisztelet emlékének!

2020. június 11-én Mgr. Jaroslav Budz, tanár tragikus körülmények közt hunyt el, közfeladait ellátva. Hős lett, pedig nem akart az lenni, csak a kötelességét teljesítette. Becsülete diktálta, hogy azt tegye, amit tett.  Védelmezte, óvta diákjait és kolléganőjét a merénylőtől. Tettét nagyra értékeljük. Olyan ember volt, aki értékrendjében az emberi élet volt a legdrágább. Ez szerint élt és cselekedett mindig, és most is.

Egyperces néma csenddel tisztelegjünk emlékének!

 

 

Értesítés – felvételi eredmények az első osztályokban a 2020/21-es iskolai évben

Az iskola igazgatósága értesíti a betöltött és szabad helyek számát az első évfolyamba a 2020/21 – es iskolai évben praktikus nővér és szanitár (segédápoló) tanulmányi szakon:

praktikus nővér:            100%-os betöltöttség  –  Ø szabad hely.

szanitár (segédápoló):   8 szabad hely vár betöltésre a felvételik 2. fordulóján.