+421 (0)31 552 26 50 szsdunstreda@gmail.com slovenská verzia
Legfrissebb cikkek

Információ a védőmaszk használatáról

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala 2020. szeptember 14-én tette közzé a védőmaszk viselés legújabb szabályait. Ennek a rendelkezésnek értelmében meghosszabbítja a kötelező maszkviselést az iskolákban 2020.október 1-ig. A megelőző maszkviselés érvényes 2020.szeptember 14. 18:00 órától 2020.október 1-ig pedagógusoknak, szaktanároknak (mint például az iskolákon az asszisztenseknek vagy gyógypedagógusoknak) a diákoknak az alapiskola második fokozatán, a középiskolák diákjainak a tanítás alatt beltéren, kivételt képez az az idő, amikor táplálkoznak. Kivételt képeznek a védőmaszk hordása alól azok a tanulók akiknek közepes  vagy súlyos mentális betegsége van, vagy halláskárosult. Azon diákoknak akiknek krónikus léguti megbetegedésük van, vagy lézgés elégtelenségben szenvednek, vagy bőrbetegségük miatt gondot okoz a védőmaszk viselése hosszú távon, azoknál individuálisan, a kezelő orvosával való konzultáció alapján kaphatnak kivételt. Bővebb információt a védőmaszk hordásáról, annak fontosságáról és, hogy hogyan kell a diákokat az iskolába felkészíteni a védőmaszk hordására, az alábbi címen kaphatunk információkat szlovák nyelven: rúško nájdete na webe Úradu verejného zdravotníctva SR. Forrás: https://www.minedu.sk/data/att/17265.pdf  

Új időpont az átiskolázásra

Újabb időpont az egészségügyi asszisztensek átiskolázására! Az iskola vezetősége értesíti az érdeklődőket, hogy ismét indít átképzést azok részére, akik 2013 előtt fejezték be az egészségügyi középiskolát, 2020. október  5- től – 9-ig. Az átképzés 2020. október 5-én kezdődik teoretikus órával az iskola épületében 8 órától. Az átképzés a 2017-es  egészségügyi minisztérium márciusi kiáltványa alapján történik és a bővített hatáskörök értelmében és nem pedig a praktikus nővérekké való átképzést jelenti.  

Első lépések az EDUPAGE programban

Iskolánk az EduPage aplikációt és programot használja. Az alábbi útmutató segít az aplikációban és a programban való eligazodásban. Az aplikáció és  program, mint információs kanális működik diák, tanár és szülő között. Bővebb információkat az osztályfőnökök adnak az aplikációval és a programmal kapcsolatban. Útmutató az Edupage használatához

Értesítés – a tanévkezdéssel kapcsolatban

Tekintettel a járványügyi helyzetre a COVID - 19 világjárvány miatt, a tanévnyitó a 2020/2021 - es iskolai évben az alábbi szabályok szerint fog lezajlani, amelyet a dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola igazgatósága rendelt el:
  • az iskolába csak a diák léphet be, azzal a feltétellel, hogy nincs hőemelkedése, nem köhög vagy nincs egyéb jele légúti megbetegedésnek.
  • a diák leadja a a kitöltött kérdőívet és a becsületbeli nyilatkozatot az osztályfőnökének (az a diák aki még nem betöltötte a 18. életévét a dokumentumokat a törvényes képviselő írja alá; az a diák, aki már betöltötte a 18. életévét az saját maga írja alá a nyilatkozatokat).
  • az iskola épületében CSAK diákok tartózkodhatnak.
  • az iskola épületében kötelező a védőmaszk használata, amely befedi a szájat és az orrot.
  • kötelező betartani a legfőbb járványügyi szabályt: védőmaszk - távolság - kézfertőtlenítés.
  • a diákok az iskolába az alábbi beosztás szerint érkeznek:
  1. osztály –  9.00    órakor az iskola főbejáratánál, az alábbi szabály szerint: védőmaszk - távolság - kézfertőtlenítés. A diákot kísérheti  1 a törvényes képviselője közül.
  2. osztály –  10.00  órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.
  3. osztály – 10.30   órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.
  4. osztály – 11.00   órakor az osztályfőnök instrukciói alapján.
A távutas kétéves érettségi utáni szakérettségire jelentkező diákok és a távutas segédápoló (sanitár) szakra bejelentkezett diákok 13 órakor gyülekeznek az iskola főbejáratánál betartva a  védőmaszk - távolság - kézfertőtlenítés szabályát. Az iskola igazgatósága köszöni az együttműködést és a türelmet. Kitöltendő és leadandó dokumentumok: 17126 17088        
Najnovšie fotky zo života školy