+421 (0)31 552 26 50 info@szsds.sk slovenská verzia

KULTÚRÁVAL AZ AKADÁLYOK ELLEN

20181019_121830

Immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg Dunaszerdahelyen a Kultúrával az akadályok ellen című kulturális eseményt. A rendezvény már kinőtte Csallóköz határait. Minden évben városunk középiskoláinak tanulói rendszeresen részt vesznek ezen az akción.

Iskolánk diákjai 2018. október 19-én a városi kultúrház előtt az ünnepi megnyitó előtt megnézhettek azokat az átépített autókat, melyeket azon polgártársaink használnak, akik testi fogyatékossággal éljék mindennapjaikat. Fontos és pontos információkat kaptunk, hogy hogyan történik az átalakítás és ki jogosult kérni támogatást az autója átalakításához. Ezek az információkra nagy szükség van, hogy diákjaink az beteg ápolása során információkat is tudjanak közvetíteni a rászorultak körében.

Az ünnepi megnyitó után A kis herceg c. színdarabot tekinthették meg egy autista fiú főszereplésével. Megható és egyben felemelő művészi élményben volt részünk. A nehéz percek után vidám programmal kedveskedtek a szervezők. Budapesti kerekesszékes táncsoportok léptek fel fergeteges produkciójukkal. A fináléban „akadálymentesítettük” a kultúrát egy közös tánccal. A diákok együtt táncoltak a kerekes székesekkel. Kitűnő volt a hangulat.

A rendezvény zárásaként, kiértékelték Dunaszerdahely város iskoláiban szervezet rajzverseny nyerteseit. A rajzverseny központi témája volt a mozgássérültek integrációja a hétközponti életbe a gyermekek szemével.

20181019_095251