+421 (0)31 552 26 50 info@szsds.sk slovenská verzia
Legfrissebb cikkek

Ismét a vérünket adtuk

28308410_1852452841434211_1482023245_n2018. február 20-án kedden az iskola diákjai és tanárai ismét vérüket adták. A Pozsonyi Országos Gyermek Szív- és Érbetegségek Intézete felkérésének tettek eleget, amikor Fenešová Zuzana szakoktató, egészségügyi dolgozó gondolkozás nélkül beállt a véradók sorába. Az „A negatív” vércsoportjával reméljük, hogy hozzájárult egy beteg kisgyermek gyógyulásához. Ezzel példát mutatva a diákoknak és a laikusoknak is. Sajnos, a mai véradók között másnak nem volt „A negatív” vércsoportja, de azért a más vércsoportú vér is jól jött a készletek feltöltésére. Az iskola már hagyományosan évente kétszer a Svet zdravie társaság által működtetett Dunaszerdahelyi Kórház és Rendelőintézet területén a Nemzeti Vérellátó Állomás közreműködésével szervezi. A véradás célja nem csupán a vérkészletek feltöltése, hanem nevelési és etikai szempontból is fontos, hogy a jövendőbeli egészségügyi dolgozók példaképül szolgáljanak embertársaiknak. A véradás során ők is beleélhetik magukat a „másik fél“ szerepébe. Az iskola immár 48 éve magas színvonalon képezi régiónkban az egészségügyi dolgozókat. Jelenleg két tanulmányi szakon: egészségügyi asszisztens és ápoló. Legfontosabb feladatuknak tartják, hogy erkölcsileg és emberileg, teoretikus és praktikus tudással felvértezett szakembereket oktassanak és neveljenek.  

NYIOTT NAPOK 2018 – MEGHÍVÓ

14971338_1288913544481754_959319779_nMeghívjuk a tisztelt érdeklődőket, diákokat és szüleiket a

Nyitott Napokra,

melyre 2018. február 12-től - 16-ig

kerül sor az iskolában naponta 8 órától 13 óráig.

Az érdeklődőknek lehetőségük nyílik betekinteni az iskola életébe, megismerkedhetnek a tanulmányi szakokkal, kipróbálhatják magukat egészségügyi dolgozó szerepében. Szeretettel várjuk az érdeklődőket! Az iskola vezetősége.  

Merre tovább egészségügyi asszisztensként?

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHamaroson a legtöbb egyetemen és főiskolán lezárulnak a jelentkezések. Azok a végzős diákok, akik éreznek magukban tehetséget, kitartást biztosan megpróbálják a továbbtanulást. Nincs ez másképp nálunk sem. Diákjaink egészségügyi asszisztensenként az ország határain belül és rajta kívül érvényesülni tudnak. Egy olyan pályát választottak, ami nagyon nehéz, de szép és az, aki szívvel-lélekkel csinálja, azaz ember ki tud teljesedni benne. Csupán egy gond van, hogy társadalmilag és anyagilag nincs eléggé értékelve. Azok a diákok, akik a továbbtanuláson törik a fejüket segítségként pénteken, azaz január 19-én az iskola találkozót szervezett volt diákjaival. A találkozóra meghívták az egykori diákokat, akik elmondták, hogy milyen útravalót kaptak az iskolától, hogyan érvényesülnek az életben, mint orvos, gyógytornász, szülésznő és közegészségügyi dolgozó. Végül az újvári főiskola képviselői prezentálták diákoknak a kombinált tanulási lehetőségeket az ápolástani szakon.

Bősön tejesítettünk szolgálatot

20180121_080010Iskolánk diákjai Mészáros Nikoleta és Leisztner Patrícia IV. ZAB S osztály diákjai 2018. január 21-én Bősön teljesítettek szolgálatot. A Szlovák Vöröskereszt helyi alapszervezete minden év januárjában véradást szervez a kultúrházban. Így lehetőséget biztosítva azoknak a polgároknak, akik munkahelyi elfoglaltságuk miatt nem tudnak a hét többi napján részt venni a véradáson. Mátel László a helyi alapszervezet elnöke és összeszokott csapata meghitt légkörben üdvözölték a betérteket. Van, aki vért jött adni, valaki csak épen a vércukorszintjét és vérnyomását jött megméretni iskolánk diákjaival. Az érdeklődők tanácsokat kaptak a magas vérnyomásnál és a cukorbetegségeknél a helyes táplálkozásról és életmódváltásról. Az akció végén a pozsonyi Nemzeti Vérátömlesztő Állomás mobil egységének egészségügyi dolgozói élükön Kiššová doktornővel megelégedve konstatálták, hogy 42 véradótól sikerült levenni a vért. Sajnos voltak olyanok is, akik szívesen adták volna vérüket, de a jelenlegi egészségügyi állapotuk ezt nem engedte.  
Najnovšie fotky zo života školy