+421 (0)31 552 26 50 info@szsds.sk slovenská verzia
Legfrissebb cikkek

Nyitott Napok 2018

Snímka1CSATLAKOZZ HOZZÁNK! Végzős vagy az alapiskolán? Iskolánkban 2018.november 12.- 16-ig a Nyitott Napokon információkat gyűjthetsz az új tanulmányi szakunkról, a praktikus nővér szakról. Előkészítettük az iskola megteniktését és a prezentációkat, lehetőséged nyílik megismerkedni iskolánk tanáraival. Szeretettel várunk!  

KULTÚRÁVAL AZ AKADÁLYOK ELLEN

20181019_121830

Immár tizenharmadik alkalommal rendezték meg Dunaszerdahelyen a Kultúrával az akadályok ellen című kulturális eseményt. A rendezvény már kinőtte Csallóköz határait. Minden évben városunk középiskoláinak tanulói rendszeresen részt vesznek ezen az akción.

Tovább →

Iskolanap egybekötve az elsősök avatásával

P1210623
Hagyományos Iskolanapot tartottunk 2018.október 17-én iskolánkban. Az idei ünnep a kerek évszámok jegyében zajlott. A nyolcas szám kapott központi szerepet, ami elfordítva akár végtelent is jelenthet.
Az előadások emlékeztették a tanárokat és a diákokat az 1918- as államalapításra, az 1968-as eseményekre és az újkori történelem egyes nem kívánt pillanataira. A történelmi eseményeket regionális szinten is a hallgatóság az előadások tükrében figyelemmel kísérhette. A nap kiemelkedő programja volt az író-olvasó találkozó Durica Katalinnal. A találkozó apropóját a Rendes lányok csendben sírnak című könyve adta. Sajnos fekete folt Dunaszerdahely történetében a bűncselekmények sorozata, amik végigkísérik napjaink eseményeit is. A másik előadás témáját szintén az írónő könyve ihlette a Szlovákul szeretni, ami a szlovákiai magyar kisebbség helyzetét boncolgatja. Az Iskolanap szakmai kérdésekkel is foglalkozott, mint az egészségügyi dolgozó - praktikus nővér helye a Bősi Központi Mentőszolgálat munkájában. Az elsősök avatása pedig fergetegesre sikerült, így ma nemcsak nem hagyományos módon tanultunk, hanem jót is szórakoztunk.

SZÜLŐI ÉRTEKEZLET – MEGHÍVÓ

szuloi_ertekezlet2Tisztelt Szülők! Értesítjük Önöket, hogy 2018. október 26-án 14: 30 (pénteken) órai kezdettel szülői értekezletet tartunk az osztályokban. PhDr. Sipos  Éva az iskola igazgatónője
Najnovšie fotky zo života školy