+421 (0)31 552 26 50 info@szsds.sk magyar verzió

HATÁRTALANUL! – jó volt veletek magyar barátaink!

untitled

Sorry, this entry is only available in “Maďarčina”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

 Határtalanul! pályázatot, az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Magyarország hirdeti meg minden évben. Már második éve iskolánk, a Dunaszerdahelyi Egészségügyi Középiskola felvidéki partnere az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnáziumnak Sopronban. Iskolánk diákjai 2017. március 21-től – március 23-ig voltak vendégségben a magyarországi szakközépiskolában.

Májusban pedig mi iskolánk fogadta a partneri iskolát. Május 9- én az iskola udvarán szívélyesen és már ismerősként fogadták diákjaink a soproni diákokat. Egy kis pihenés után, az első osztályos diákok ismertették a két nap gazdag programját, valamint felelevenítették képekben a márciusi soproni látogatás legtanulságosabb és legmulatságosabb pillanatait. A pihenést mozgalmas délután és este követte. A vendégek kilátogattak Bősre. Megismerkedtek a komplex mentőszolgálat tevékenységével. Egy életre szóló élmény volt néhányuk számára, hogy kipróbálhatták a speciális járműveket és bevetési akciót is végig nézhettek. Érdekes volt a vendégek számára a sokat, negatív értelemben emlegetett erőművet élőben is látni. A programban továbbá szerepelt pilatesz edzés, úszás a városi termálfürdőben, ismerkedés városunk és fővárosunk nevezettességeivel, valamint Vöröskő vára történelmi örökségével. A tervezett programokból nem hiányozhatott a szakmai tanulmányi látogatás a művese állomáson, Dunaszerdahelyen.

Reméljük, hogy a partneri iskola diákjai és kísérő tanárai pozitív élményekkel teli napokat töltöttek el hazánkban. Az így született barátságok a szociális hálókon tovább szövődhetnek és jövőre ismét barátokként találkozhatnak akár nálunk is vagy Sopronban a diákok és tanáraik.